پیام معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هرمزگان به مناسبت ۲۱ تیر، سالروز قیام مسجد گوهرشاد و روز ملی عفاف و حجاب:
بسم الله الرحمن الرحیم
یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذالِکَ أَدْنی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلایُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللّهُ غَفُوراً رَحِیماً
«ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و زنان مؤمنین، بگو تا جلباب خود پیش بکشند، بدین وسیله بهتر معلوم میشود که زن مسلمانند، در نتیجه اذیت نمیبینند و خدا همواره آمرزنده رحیم است.» (سوره احزاب، آیه ۵۹)
۲۱ تیرماه، یادآور رشادت مردمی مؤمن و آزاده است که در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی، با حضور در مسجد گوهرشاد، علیه سیاست استعماریِ کشف حجاب رضاخانی به پا خاستند و مظلومانه، جان خود را فدای حفظ کرامت و هویت زن مسلمان ایرانی کردند. این روز، تنها یادبود یک فاجعه نیست، بلکه نماد ایستادگی تاریخی ملت ایران در برابر تحمیل سبک زندگی بیریشه و هجمه به فرهنگ اصیل اسلامی ـ ایرانی است.
حجاب و عفاف، نهتنها یک فریضه الهی، بلکه ستون فکری تمدن اسلامی است که مرز میان آزادی و اباحهگری را مشخص میسازد. این آموزه قرآنی، زن را از ابزارسازی جنسی و نگاه کالاییِ تمدن غربی مصون میدارد و او را بهعنوان موجودی دارای کرامت، عقلانیت و نقشآفرینی فعال در جامعه معرفی میکند.
امروز در میانه میدان پیچیدهی جنگ شناختی، که دشمن با ابزار رسانه و تحریف، به دنبال تهیسازی نسل جوان از باورهای هویتی، اخلاقی و اعتقادی است، پاسداشت ارزشهایی چون حجاب و عفاف، مسئولیتی صرفاً فردی نیست، بلکه رسالتی اجتماعی و تمدنساز است.
جامعه دانشگاهی بهویژه بانوان آگاه و فرهیخته، پیشقراولان این جهاد تبیین هستند؛ جهادی که با منطق، گفتوگو، تولید محتوا و الگوسازی فرهنگی، حقیقت عفاف و حکمت حجاب را بازشناسی و بازنشر میکند.
ضمن گرامیداشت این روز بزرگ، به ارواح شهدای قیام گوهرشاد درود میفرستیم و از استادان، دانشجویان و کارکنان خدوم و فرهیخته دانشگاه هرمزگان دعوت میکنیم تا در حفظ و تبیین میراث معرفتی و فرهنگیِ حجاب و عفاف، نقشآفرینی عالمانه و مؤثر داشته باشند و با شناخت دقیق جبههبندی رسانهای جهان معاصر، مدافعان هوشیار عزت و کرامت زن ایرانی باشند.
دکتر مجید کریمی- معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هرمزگان
پایان خبر